Sunday, October 28, 2012

Dogs of dreamtime (Swe)


 
 
Jag läste ut en annorlunda bok igår kväll, Dogs of dreamtime. Som titeln anger handlar den om hundar, men det är en mycket annorlunda bok. Berättelsen är mycket spännande i sig. Den handlar om en kvinna och hennes relation till sin familj. Tre hundar är en mycket viktig del av familjen. Men det är inte historien i sig som är så speciell, även om den är mycket väl skriven. Det som gör att jag kommer att komma ihåg en här boken är hur den utmanade mina tankar.

Författaren Karen Shanley skriver om sig själv och hur hon kämpar mot sina inre demoner, som utan hennes tillåtelse fått fäste om hennes liv. Mer eller mindre.. Hon har en starkt tvingande känsla att hon behöver ta hand om alla. Hon gör detta med så stor inlevelse att hon liksom glömmer att leva, tills hon inte orkar med längre. Hon tvingas ta itu med situationen. Hon gör det så brilliant och delar med sig av sina tankar under resans gång. Hon beskriver sig själv som den i familjen med ”hjärta” och sin man som den med ”tro”. Hon kämpar för att få mer tro, släppa taget på en del områden för att leva mer. Samtidigt som hon vill alla så väl och har ett helt underbart förhållande till sin familj och sina djur. Det är lätt att relatera till stora delar av det hon skriver om. Boken berör och rör om i tankarna! Väl värd att läsa.

När jag läst ut boken hade jag mer känsla och googlade författarens namn. Det visade sig att hon har en mycket fin blogg där hon fortsätter att berätta om sitt hundliv.


 


Whitey växer så det knakar och har blivit något av en expert på att hitta gamla ben i skogen.

No comments:

Post a Comment

I´d love to hear what you think about todays post. Did you relate to the topic?