Har
fått en del förfrågningar efter recept på bullarna jag bakade igår. Det är en
helt vanlig vetedeg med vaniljglasyr. Här är receptet:
Deg
2pkt
jäst
250g smör
8dl
standard mjölk
2½
dl socker
½krm
salt
Ca:2½l
vetemjöl
2ägg
Smält
smöret på låg värme tillsätt mjölk, värm till fingervarmt. Häll blandningen
över jästen som du smulat i en bunke. Blanda noga. Tillsätt övriga ingredienser
till degen men spar lite av mjölet till själva bakningen. Blanda tills degen
fått en bra konsistens. Låt jäsa 30 min.
Fyllning
150g
smör
Kanel+
strösocker
När
degen jäser kan du smälta smör till fyllningen och blanda socker (ca:1½dl) och
kanel i en liten skål. Lägg bakplåtspapper på tre plåtar.
Sätt
ugnen på 250grader Celsius.
Kavla
ut degen till en rektangel, bred ut det smälta smöret och strö på kanel/socker
blandningen. Rulla ihop rektangeln till en lång orm. Dela degen i 24 delar.
Lägg 8 på varje plåt. Låt jäsa 30min.
Pensla
med 2 uppvispade ägg.
Grädda
mitt i ugnen ca:6-7 min (beroende på ugn.)
Låt
svalna på galler under duk.
När
bullarna svalnat lägg på en glasyr som du blandat av florsocker och
vaniljextrakt (flytande).
MUMS!
No comments:
Post a Comment
I´d love to hear what you think about todays post. Did you relate to the topic?