Saturday, November 24, 2012

Svårt att säga vem som tränar vem när man har med en smart schäfer att göraDet är ju rätt svårt att motstå den blicken 
Jag har inget som helst problem med att gå upp så många gånger som det behövs under natten för att mata min dotter. Det är bara det att hon sedan drygt en månad tillbaka sover 8-10 timmar utan avbrott varje natt. Men min mans Schäfer Stella kan inte förstå att det faktum att Hayley sover betyder att jag vill sova, i alla fall lite längre än till 4.30. När Hayley ville äta mellan 2-4.30 varje natt så brukade jag när hon väl somnat om gå ut och ge hästarna mat, leka med hundarna och duscha innan det var dags för nästa matning runt 8. Nu skippar Hayley det målet, men Stella sätter sig under vårt sovrumsfönster 4.30 (den tid då jag vanligtvis gick ut). Med jämna mellanrum ropar hon på mig. När klockan närmar sig fem snåret väljer hon ut en av mina hästar (ja hon vet vilka som är mina) och börjar jaga den. Då får hon mig att gå och öppna fönstret. Av det ljudet kommer hon alltid tillbaka, innan jag hinner ropa på henne. Sekunden jag kryper ner under täcket börjar hon jaga den stackars hästen igen.

Efter att ha gått till fönstret en tre gånger eller så, lite beroende på hur trött jag är, så ger jag upp. Jag är den enda i familjen som sover så lätt att jag vaknar…har jag nämnt den lilla detaljen att Stella är min mans hund och att två  mina hundar sover i godan ro?
Stella är mycket glad när jag äntligen kommer ut och vallar mig bort till höladan. Hon vet att hästarna och alpackorna får mat innan jag leker med henne (hon har redan mat.) Jag antar att jag borde vara tacksam för att jag får privilegiet att se solen gå upp varje morgon, all motion hon ger mig och tid för mig själv efteråt. När vi lekt färdigt är hon hur lugn som helst och jag äter min frukost i ett tyst hus.
Det gör mig väldigt glad att tänka på hur Stella var när hon kom till oss (vi fick henne PGA att hennes ägare inte kunde hantera hennes aggressions problem) för ett halvår sen och den goa hund hon är nu (även om hon drar upp mig ur sängen lite tidigare än jag önskat) J


2 comments:

 1. Oj så tidigt du är uppe på morgnarna. Men har man en baby blir det väl ofta så. Och en lekfull hund. :) Hon testar nog dig litet grand. Tror du inte det? Eftersom hon är din mans hund. Hundar har verkligen personlighet. :) Kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja :)
   Hon testar mig säkert. Hon är knappt två år och väldigt busig fortfarande. Massor med energi!
   Kram

   Delete

I´d love to hear what you think about todays post. Did you relate to the topic?