Thursday, November 8, 2012

11 + 1½ Häst(ar)

Aya Wrangle


Jag uppdaterade min profil på en fotosite där jag lite då och då säljer bilder http://www.mostphotos.com/miaj. Jag tyckte att det var en smart ide att skriva lite om alla våra djur på ranchen och räknade till att vi nu sammanlagt har 11+ 1½ hästar. Alla bor inte här. En del är pensionerade ”rescues” som bor på ett stort bete ett par timmar bort. En god vän till oss sköter deras dagliga skötsel numera, tidigare gjorde jag det. Vi besöker de en gång i veckan för att se att de har det bra, ibland oftare.1½ häst är två unghästar som kommer till vår ranch inom kort. Båda är avkommor efter Philips häst Aya Wrangle. De är helsyskon, en hingst och ett sto. Philip är delägare i hingsten, Aya Bezatal (ja de har Bezatal med stort B i sin härstamning. Det är Aya Wrangle´s morfar.) Aya Bezatal är 2½år och hans syster Aya Bezze är 4år. Bezze kommer att bli min häst. Jag letade inte efter en till häst, men hon ingick liksom i dealen och nu ser jag fram emot att lära känna henne. Båda två kommer hit i slutet av veckan. Det ska bli spännande. Vi har byggt om lite här och gjort förberedelser för att ha hingst.

Jag hade tänkt skriva en liten presentation av alla våra hästar, men jag tror att de andra hästarna får lov att bli en egen post J
 

2 comments:

 1. Vilka fina foton du tagit - kollade några på den hemsida du länkade till. Oj så många hästar ni har. Det är verkligen ett heltidsjobb. Kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack så mycket! Jag tar ju inte lika proffsiga foton som du, men jag tycker mycket om att fotografera. Jag försöker lära mig mer, både om foto och hur min kamera fungerar. Jag har en Nikon D5100. Jag älskar fotona på din fina blogg. Hur länge har du varit intresserad av fotografering? vad har du för kamera?

   Det är verkligen ett heltidsjobb med hästarna. Men jag älskar det! De ger så mycket energi och glädje :)

   Kram!

   Delete

I´d love to hear what you think about todays post. Did you relate to the topic?