Saturday, November 17, 2012

Roliga saker att göra med sina barn en regnig höstdag

 Vi har den andra riktigt regnigt höstruskiga dagen I rad. Vinden tjuter i knutarna. Igår bakade Hayley och jag mest hela dagen. Jag älskar verkligen att baka! Jag älskar att blanda degen och se Hayley´s förtjusta miner när vi mixar ihop ingredienserna. Hon tycker att det är mycket spännande. Jag älskar doften av nybakt bröd i huset och sist men inte minst älskar jag hur glad min man blir när han får nybakt bröd.Idag har vi haft baby massage på schemat under morgonen. Det är väldigt givande både för Hayley och mig. Hon är mycket förtjust i massage, speciellt på fötterna.Baby Massage


Nu tar Hayley en liten tupplur efter att ha tittat ut genom fönstren i ett par timmar. Det är en annan rolig favorit aktivitet. Vi har fönster åt alla håll och på två våningar som vi går emellan. Vi pratar om vad vi ser lite då och då, sen står vi tysta och bara iakttar. Ibland sitter vi i gungstolen i vardagsrummet och tittar ut genom de två fönster vi ser därifrån. En blåsig dag som idag blir djuren extra lekfulla. Se gårdagens inlägg med två unghästar som leker. http://discoveringranchlife.blogspot.com/2012/11/faxi-and-bezatal.html De kan springa omkring och leka så i flera timmar. Mycket underhållande J

 
 
 
 Från våra fönster kan Hayley förutom hästar se; hundar, fåglar, alpackor, rådjur, ibland björn, grävling, skunk och hare. Hon kan även se minst 10 olika sorters träd (hon älskar träd.)
Att titta ut genom fönstren är mycket mer underhållande än att se på TV. På tal om TV så har vi ingen. Eller, vi har en TV, men inga kanaler. Vi har den till att se film på. När vi flyttade hit i januari i år valde vi att göra ett litet experiment. Vi valde att inte ha TV i ordets vanliga bemärkelse. Skulle vi sakna det? Eller skulle vi uppskatta mer kvalitets tid med varandra på kvällarna?Jag har testat det här förut när jag var singel. Efter att ha arbetat och varit borta hemifrån 8-10 timmar (minst) varje dag ville jag ägna kvällarna åt min son. Jag ville inte bara se på TV tillsammans med honom. Vi hade tillgång till ridhus. Det var nästan alltid ledigt och vi tillbringade i stort sett varje kväll där tillsammans med vår Islandshäst. Ibland turades vi om att rida och ibland ”lekte vi bara”. Vi hade hur kul som helst, fick kvalitetstid tillsammans och motion (har aldrig haft bättre kondition). Vi hade en glad häst som fick varierad träning varje dag. Vi lärde oss massor om kroppsspråk och hur man kan kommunicera med sin häst. Saknade vi att vi valt bort att ha TV? Nej! Därmed inte sagt att vi aldrig kommer att ha TV igen, men just nu är det rätt för oss.


2 comments:

 1. Såg att era Alpacas fått namn. Kul namn! :)
  Här blåser det och är kallt och ruggigt. Har ni också höstoväder som är på väg in?
  Har en TV men inte särskilt många kanaler. Skrev precis om ett par riktigt bra filmer som jag hyrde nu under helgen. Kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jajjemensann! Jag gillar de skarpt :) Det var svärfars namnförslag som fick flest röster, lite roligt. Vi har haft ett par riktigt regniga och höstruskiga dagar. Införskaffade nya regnkläder idag. Väldigt välbehövligt..

   Då ska jag definitivt kolla in din blogg och de filmerna. Har inte haft så mycket dator tid idag så jag har inte hunnit läsa det än. Men jag gillar verkligen att följa din blogg varje dag :)

   Vi såg "den nya" (för mig som inte riktigt hänger med..) Apornas planet igår. Jag hade inga förväntningar innan, men den var riktigt bra!

   Kram

   Delete

I´d love to hear what you think about todays post. Did you relate to the topic?