Friday, November 30, 2012

Kraftiga stormbyar över norra Kalifornien


Igår kom en kraftig storm in over norra Kalifornien. Under natten var vinden uppe i 35mph där vi bor. Det kändes som om taket skulle flyga iväg. Vinden var så högljudd att det var omöjligt att sova. Taket stannade kvar men en hel del träd föll. Trädet på bilderna föll över vägen vi tar för att komma in till Sacramento. Phil drog med hjälp av vår truck bort trädet från vägen. Det ösregnar och man har utlyst varningar för översvämningar runt stora floder och vattendrag. Vi är inte i farozonen. 
 
 
 2 comments:

 1. Jag måste erkänna att jag tycker det är litet obehagligt med dessa kraftiga och intensiva oväder. Huset jag hyr har ett äldre tak som lagats för 1-2 år sedan. Mina hyresvärdar hade trott att det skulle bytas ut men det har inte hänt. Troligen pga att de inte har tillräckligt med pengar.
  Denna rad av oväder är något som knappt verkar ha hänt här tidigare i Kalifornien. Och Mt Shasta (som jag skrev om) kan få amerikanskt snöfallsrekord. Kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, lite små obehagligt. Man känner sig ganska liten..

   Hoppas taket inte ställer till bekymmer för dig. Jag gillar snö, om jag får åka snowboard :) Men det kan ju vara lite besvärligt med den vanliga vardagen om det är FÖR mycket snö.

   Vi har skaffat ett ställe i Napa där jag ska träna hästar under de "tråkigaste" månaderna. Klimatet är lite bättre där. Allt blev klart idag :) Väldigt spännande!

   Kramar till dig :)

   Delete

I´d love to hear what you think about todays post. Did you relate to the topic?